Cultuur

MACHELEN (ZULTE)

Roger Raveelmuseum – Schilder en graficus Roger Raveel (1921-2013) was één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van België. Je kan er een uitgebreide collectie van zijn werken gaan bekijken.

KORTRIJK

De Broeltorens – De middeleeuwse torens zijn de enige overblijfselen van de middeleeuwse stadswallen die om de oude binnenstad lagen. De historische waarde van de Broeltorens is daarom groot, waardoor beide torens beschermende monumenten zijn

Museum Texture – Vertelt de evolutie van de vlasteelt, -bewerking en – verwerking tot linnen weefsel.

GENT

Gravensteen – Een enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem een bijzondere bezienswaardigheid, die dan ook een belangrijke toeristische troef vormt voor de stad.

WAREGEM

Flanders Field American Cemetery – De enige Amerikaanse militaire begraafplaats in België: er rusten 368 soldaten die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog.

Gaverbeek Hippodrome – Waregem is de bakermat van de paardensport in ons land. Het beschikt niet alleen over een ruitersportcentrum, maar ook over de bekende Gaverbeekhippodroom.

OUDENAARDE

Centrum Ronde van Vlaanderen – Een uniek bezoekers- en belevingscentrum in Oudenaarde. Het gaat op zoek gaat naar de ziel en de heroïek van de Ronde van Vlaanderen, één van de grootste en belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld.